tabula nova

workshops & trainingen

Uitgeven op tablets

Tablets zijn hot. Er zijn zo’n slordige 3 miljoen iPads en Android tablets in omloop in Nederland. Elke gerenommeerde uitgever heeft een tablet-editie van het magazine, elke bedrijf van formaat heeft een iPad versie van het jaarverslag. Elk bedrijf, gemeente, provincie, stichting, vereniging heeft wel iets te publiceren. En dat gaat jij doen! En wij leren je hoe.

Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe ze een tablet uitgave kunnen opzetten; leren ze het verschil tussen native en pdf uitgaven; maken ze een eigen interactief tijdschrift of boek en aan het eind van de dag krijgen ze deze in hun eigen app overhandigd.

Wij organiseren een workshop die gericht is op vormgevers, maar ook een specifieke workshop voor redacties en marketing afdelingen.

Lees verder…

Interactieve boeken maken met iBooks Author

Niet alleen Apps zijn heel populair, ook digitale boeken zijn helemaal ‘in’. Met iBooks Author kun je interactieve en verrijkte boeken opmaken, die te lezen zijn in de iBooks App op de iPad. iBooks Author is met name ontwikkeld voor de opmaak van fotoboeken, kookboeken, lesboeken voor scholen en universiteiten en kinderboeken.

Tijdens de workshop leer je hoe je teksten kunt opmaken en bewerken, interactieve elementen kunt toevoegen zoals video, audio, slideshows, 3D tekeningen, infographics en animaties. Ook leren we je om te gaan met liggende en staande formaten en hoe je met de inhoudsopgave moet werken.

De workshop is gericht op schrijvers, vormgevers en docenten. NB: iBooks Author werkt alleen op een Mac.