tabula nova

Sterke Verhalen voor bij de borrel

sterke verhalen_cover225x225

Ebook ‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’, over de geheimen achter de gevels van de KLM-huisjes en 500 jaar Nederlandse geschiedenis en architectuur.

* verhalen over alle 94 huisjes en 8 nationale monumenten
* met ruim 1.900 foto’s en schilderijen uit nationale en internationale musea
* 432 pagina’s
* ontdek de locaties met Google Maps

De KLM deelt al sinds de jaren vijftig in de Business Class Delfts blauwe huisjes uit. Deze replica’s van echt bestaande monumenten worden wereldwijd gezien als een icoon van Nederland. ‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’ biedt een exclusief kijkje in het leven van de bewoners van de huizen die model hebben gestaan voor de KLM-collectie. Het zijn schitterende portretten van pioniers, stoere avonturiers en andere kleurrijke landgenoten die vanaf de 17e eeuw hun stempel hebben gedrukt op ons land. Uitgebreid archiefonderzoek en interviews met (bouw)historici en de huidige bewoners leverden een schat aan mooie anekdotes en unieke verhalen op.

Klantcase

‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’ is geschreven door onafhankelijk auteur Mark Zegeling. Nadat hij in print geheel zelfstandig 15.000 exemplaren had verkocht, besloot hij dat het tijd was voor een digitale versie van het boek. tabula nova verzorgde de omzetting naar ebook en voegde een aantal interactieve knoppen toe in de digitale versie, zoals een Google Maps knop zodat de locatie van de KLM huisjes bekeken kunnen worden.